Nieuwbouw: extra bedrijfsloods voor Mensonides Installatie

4 april 2022 – Wij zijn begonnen met de grondwerkzaamheden voor de bouw van een nieuwe bedrijfsloods aan de Hermesweg. Het gaat om een nieuwe loods van ca. 500 m2. De loods gaat gebruikt worden voor opslag en zal deels gebruikt worden als werkplaats.

 

 

 

 

 

Huidige bedrijfsruimte te klein

Door de groei van de laatste tijd is de huidige bedrijfsruimte al langer te klein geworden. Niels Mensonides: “Wij zijn de afgelopen jaren echt hard gegroeid, zo is onze afdeling zonnepanelen de laatste jaren flink uitgebreid. Ook zijn we gegroeid in zowel de zakelijke- als particulieren markt. We verduurzamen steeds meer woningen en we doen installatiewerkzaamheden bij grotere projecten, zoals nu bijvoorbeeld Nieuw Trebol in Harlingen.”  Vorig jaar is daarom de grond en pand naast het bedrijf overgenomen. In het verleden was op deze plaats Autobedrijf Kroone gevestigd.

 

 

1.850 m2 extra bedrijfsgrond

Met de overname van de grond heeft Mensonides Installatie nu 1.850 m2 bedrijfsgrond extra. Het bedrijfspand dat er nu nog staat wordt gesloopt en hier wordt de nieuwe bedrijfsloods met een oppervlakte van 500 m2 geplaatst. Op de grond achter de loods zal een parkeerterrein komen met uiteraard meerdere oplaadstations voor elektrische auto’s.

 

Met de uitbreiding aan de Hermesweg kan Mensonides Installatie meer materiaal in voorraad houden. Ook wordt een deel van de loods gebruikt als werkplaats voor bijvoorbeeld prefab installatiewerkzaamheden (het prefabriceren van technische installaties).

 

 

Huidige kantoorpand verbouwen en verduurzamen

Mede door de huidige groei, maar ook de wil om het kantoorpand helemaal te verduurzamen, staat ook op de planning om het huidige kantoorpand volledig te renoveren en te verduurzamen. Deze verbouwing zit in de ontwerpfase. 

“Op dit moment wordt er nog gas gebruikt om het kantoorpand te verwarmen, hier willen we helemaal vanaf. Het is de bedoeling om het pand te gaan verwarmen met een warmtepomp. Uiteraard wordt de stroom opgewekt door de zonnepanelen op het dak. Het doel is om energieneutraal pand neer te zetten, waarbij het elektriciteitsverbruik volledig wordt opgewekt door de zonnepanelen op het dak.”

 

 


Betrokken partners

Architect: Penta Architecten

Aannemer: Bouwbedrijf Jelle Bruinsma

Staalconstructie: Bakker Workum

Installatie: Mensonides Installatie


 

Meer informatie & werkzaamheden

Meer informatie en foto’s van de kunt u hier vinden. 

Project pagina