Veiligheidswaarschuwing Nefit Topline-serie (2006 – 2009)

In het verleden is reeds door Nefit vastgesteld dat, wanneer de branderklemmen na geopend te zijn geweest niet juist worden gesloten, de brander niet altijd voldoende wordt afgesloten.

Daarom zijn bij de CV-ketels die wij hebben geplaatst of in onderhoud hebben alle versie 1-branders vervangen door een aangepaste branderset, welke onjuiste sluiting van de brander voorkomt. Indien deze nog niet is vervangen, wordt dit bij de volgende onderhoudsbeurt vervangen.

 

Controleren of u een Nefit Topline heeft uit deze serie

Bovenop het toestel zit een typeplaatsticker. Hierop is het toesteltype te zien en het serienummer met daarin het jaar van productie. Op de typeplaatsticker staat het serienummer direct boven het toesteltype en bestaat uit 11 getallen.

De eerste drie nummers geven het toesteltype aan, de toesteltypes die het betreft vindt u in de onderstaande tabel. Het productiejaar staat in het 4e en 5e getal van het serienummer. Het betreft enkel en alleen productie jaar 2006 tot en met 2009. In het serienummer komt dat terug als 06, 07, 08 of 09 op de 4e en 5e plek van het serienummer.

 

Serienummer start met Toestel type

  • 321 TopLine Compact HRC 25 CW4
  • 322 TopLine HR 25
  • 323 TopLine Aquapower HRC 25 CW4
  • 324 TopLine Aquapower HRC 25 CW5
  • 325 TopLine Aquapower HRC 25 CW6+
  • 330 TopLine HR 30
  • 331 TopLine Compact HRC 30 CW5
  • 332 TopLine Aquapower HRC 30 CW5
  • 333 TopLine Aquapower HRC 30 CW6+

 

Is uw CV-ketel veilig? 

Indien uw CV-ketel door ons wordt onderhouden en de oude brander is vervangen is het toestel veilig. Het is wel zeer belangrijk dat uw CV-ketel periodiek wordt onderhouden om de veiligheid van uw CV-ketel te kunnen garanderen. 

Wilt u zekerheid of uw brander is vervangen, neem dan contact met ons op.

Meer informatie over en veel gestelde vragen vindt u op de website van Nefit

 

 

Heeft u een Nefit Topline en geen onderhoudscontract?

Goed onderhoud is zeer belangrijk voor een goede en veilige werking van elke cv-ketel. Wij raden u daarom aan om periodiek onderhoud te laten uitvoeren. Wij controleren uw CV-ketel altijd volgens de gestelde richtlijnen. Meer informatie over de mogelijkheden vindt u hier.

CV-ketel onderhoud

 

 

Meer informatie