fbpx

"Ik wil warm water gebruiken wanneer ik het nodig heb"

Mensonides regelt dat jij 24/7 warm water kunt gebruiken

Geiser

De geiser bereidt warm water. Dit wordt gedaan door het gebruik van aardgas (soms propaan of butaan) of door middel van elektriciteit. In tegenstelling tot bijvoorbeeld boilervaten- waar water op temperatuur wordt gehouden in een vat – wordt het water door de geiser pas verwarmd op het moment dat je daarom vraagt. Een geiser wordt daarom ook wel een doorstroomtoestel genoemd.

Werking geiser

Zodra je de kraan opendraait wordt er druk opgevoerd onder het membraan dat in de geiser zit. Deze druk wordt steeds groter waardoor het membraan naar boven beweegt en vervolgens via een stift de hoofdgasklep bedient. De waakvlam zal op dat moment de brander ontsteken. Vervolgens wordt het water via de warmtewisselaar verwarmd.

Soorten geisers

Je hebt verschillende soorten geisers. Zo heb je de keukengeiser, welke vaak in de keuken gebruikt wordt. Deze produceert ongeveer 5 liter warm water per minuut. Ook heb je een grotere variant, de badgeiser. Deze kan tot wel 16 liter warm water per minuut leveren.

Een nadeel van een geiser is dat wanneer je er een gebruikt voor op meerdere locaties, je vaak niet goed warm water krijgt omdat het tussen de twee locaties verdeeld wordt.

Ik wil een vrijblijvende offerte ontvangen

De medewerkers van Mensonides stellen graag een vrijblijvende offerte voor jou op. Hiervoor kan contact worden opgenomen met de klantenservice. Jouw wensen en situatie worden besproken en van daaruit kan de expert een offerte voor je opstellen.

Offerte aanvragen

Luchttoevoer en rookgasafvoer

Mensonides plaatst alleen nog open toestellen met een rookgasafvoer naar buiten. Dit houdt in dat de geiser de benodigde lucht uit de ruimte haalt waar de geiser geplaatst is. Het is daarom van belang dat deze ruimte goed geventileerd is. De rookgassen worden door middel van een pijp naar buiten afgevoerd. Dit heeft als voordeel dat er geen reukloze gassen, zoals koolmonoxide in huis komen.

Echter, tegenwoordig is het veel gebruikelijker om een gesloten toestel te plaatsen. De huizen die hedendaags worden opgeleverd hebben geen natuurlijke ventilatie meer, waardoor de lucht voor de geiser van buiten moet worden gehaald en tevens de rookgasafvoer naar buiten toe moet plaatsvinden.

Onderhoud geiser

Het is van belang om de geiser goed te onderhouden. Door periodiek onderhoud kunnen storingen en/of dure reparaties worden voorkomen. Mensonides heeft naast een onderhoudsabonnement voor de geiser ook een abonnement voor o.a. zonneboilers, cv-ketels, waterontharders, WTW-units, gasboilers, gashaard en ventilators.

Een onderhoudsabonnement voor de geiser is al af te sluiten vanaf €3,25 per maand. Hierbij is het periodieke onderhoud (eens per 18 maanden) inbegrepen. Met een upgrade in het abonnement zijn de storingen en onderdelen ook inbegrepen in het maandbedrag.

Technisch zeker. Persoonlijk warm.