fbpx

"Ik wil een constante waterdruk uit mijn kraan"

Mensonides installeert een hydrofeer en jij profiteert daar van!

Hydrofoor

Heb je meerdere wastafels in huis? Wellicht een tweede douche? Of heb je apparaten zoals vaatwassers, koffiezetapparaat of een wasmachine in huis? Dan kan het wel eens zijn dat de waterdruk niet altijd goed is en dat er daarom minder water uit de kraan komt dan dat je wilt. Dit komt doordat er dan op meerdere plaatsen in huis water wordt gevraagd.

Dit probleem is simpel op te lossen met een hydrofoorinstallatie, ook wel een hydrofoor genoemd. Deze installatie zorgt ervoor dat het water overal in de waterleidingen de juiste druk behoudt. Voorbeelden waarvoor een hydrofoor kan worden gebruikt zijn:

  • Meerdere wastafels gebruiken;
  • Doorspelen van het toilet;
  • Vaatwassers, wasmachines en koffiezetapparaten;
  • Een tweede douche in huis;
  • Irrigatie.

Ik wil een vrijblijvende offerte ontvangen

De medewerkers van Mensonides stellen graag een vrijblijvende offerte voor jou op. Hiervoor kan contact worden opgenomen met de klantenservice. Jouw wensen en situatie worden besproken en van daaruit kan de expert een offerte voor je opstellen.

Offerte aanvragen

Werking hydrofoor

Er zijn twee verschillende soorten uitvoeringen hydroforen. De variant met drukvat en de variant zonder een drukvat.

Hydrofoor zonder drukvat

Bij een hydrofoor zonder drukvat zijn twee mogelijkheden. Bij de eerste wordt de hydrofoor geleverd met een controller. De pomp start bij het openen van de kraan/tappunt en stopt zodra deze opening weer wordt gesloten. De tweede optie is een doorstroom frequentie. Dan is er een constante druk in de waterleidingen, onafhankelijk van de afname van het water.

Hydrofoor met drukvat

Bij dit soort hydrofoor zit er een drukvat aan de persleiding van de pomp aangesloten. Dit is gedeeltelijk gevuld met lucht. Tussen het drukvat en de pomp zit een membraan dat lucht en water gescheiden houdt. De pomp slaat af wanneer er een vastgesteld maximum is behaald. Daarna, als er verder waterverbruik is, daalt de druk weer. Op het moment dat de druk een minimaal punt heeft bereikt slaat de pomp weer aan zodat de druk weer wordt verhoogd. Hierdoor krijg je de juiste waterdruk uit de kraan en blijft de druk op de waterleidingen constant.

Technisch zeker. Persoonlijk warm.