Officiële opening van het zonnepanelenproject Norder Vastgoed

Vandaag was de officiële opening van het SDE+ zonnepanelen project Norder Vastgoed. In totaal zijn er 1.817 panelen geplaatst die samen goed zijn voor 475.000 kWh zonnestroom per jaar, ofwel het energieverbruik van zo’n 150 huishoudens. De panelen zijn geplaatst op een schuin dak met oost/west oriëntatie. Het gaat om de grootste schuindak-opstelling in de regio Harlingen.

 

Opening zonnepanelenproject Nord Vastgoed – Foto’s genomen door Ubbo Posthuma

 

Huurkoop zonnepanelen in samenwerking met Nuon

De bijna 2.000 zonnepanelen op het bedrijfspand zijn geplaatst met behulp van huurkoop. Het is de eerste keer dat energiebedrijf Nuon een dergelijke levering heeft gedaan aan een zakelijke klant.

De eigenaar van het pand op industrieterrein Oostpoort, Norder Vastgoed, zocht naar een mogelijkheid om zonnepanelen te plaatsen zonder die te hoeven kopen. Hiertoe ging het met Nuon een huurkoopovereenkomst aan. Nuon sloot daarnaast een contract met Solarclarity, de zonne-energie specialist uit Weesp, voor de levering van de zonnestroom-installatie.

De zonnepanelen zijn door het installatiebedrijf Mensonides vervolgens geinstalleerd.

 

 

Opening en oplevering project

Op vrijdag 23 februari is dit SDE+ zonnepanelen project opgeleverd. Naast de huurkoop van zonnepanelen is er met de klant een contract gesloten voor het afnemen van stroom die niet door het bedrijf zelf gebruikt wordt.

Volgens Margit Deimel, directeur Large-scale Solar bij Nuon, is de huurkoopovereenkomst een goed voorbeeld van de innovatieve duurzaamheidsoplossingen die Nuon biedt aan zakelijke klanten. “Dit is een model dat we graag verder uitbreiden in Nederland. We willen dat niet alleen consumenten, maar ook bedrijven de voordelen van de zon kunnen genieten. En op deze manier draagt Nuon bij aan haar doelstelling om klanten binnen één generatie onafhankelijk van fossiele brandstoffen te maken.”

Ook Peter Desmet, CEO van Solarclarity BV is verheugd met dit project: “zonder huurkoop was dit project er waarschijnlijk niet gekomen. Installatiebedrijf Mensonides uit Harlingen benaderde ons in 2017 over dit project en samen met Nuon hebben we het mogelijk gemaakt. Op deze manier kunnen we nog veel meer duurzame ambities werkelijkheid maken.”

 

 

Meer weten over dit project:

Meer informatie over dit project vindt u hier

Meer informatie